top of page

Group

Public·72 members
Mason Roberts
Mason Roberts

Durata De Recuperare A Investitiei Formula ExcelLa finalul acestui articol poți descărca în mod gratuit o aplicație ce te va ajuta să calculezi durata de recuperare a investiției, în funcție de ipotezele proiectului tău. De asemenea, poți participa la un curs expert accesare fonduri europene, pentru a înțelege contextul și importanta utilizării duratei de recuperare a investiției în cadrul proiectelor realizate prin intermediul fondurilor nerambursabile.
durata de recuperare a investitiei formula excel


Download Zip: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Furluso.com%2F2tLoAT&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw2EKZ0FvC5LO6-0gAbuebCFDe aici se poate desprinde o primă observație: durata de recuperare a investițiilor realizate prin intermediul fondurilor nerambursabile este mai mare decât în cazul proiectelor susținute cu fonduri private (fie proprii, fie prin intermediul creditelor bancare).


În cazul în care vorbim de achiziția unor echipamente care ar urma să fie incluse într-un flux de producție, ne-am dorit ca recuperarea investiției să se petreacă înainte ca uzura morală și fizică să le facă de nefolosit. În acest fel, am putea înlocui utilajele pentru a asigura continuitatea producției și am rămâne și cu un profit.Cum se calculează durata de recuperare a investițieiDurata de recuperare a unei investiții se va calcula parcurgând șase pași ușor de înțeles și de aplicat:


Așa cum am menționat anterior, durata de recuperare a investiției se determină în funcție de valoarea investiției inițiale (stabilită la punctul 1) și profitul înregistrat de companie din activitatea finanțată (obținută la punctul 4 de mai sus).


Pentru orice eventualitate, voi clarifica că expresia (*) nu este o formulă pentru calcularea perioadei de recuperare a unui proiect, ci o formulare matematică a definiției din primul paragraf. Nu există nicio formulă prin care, în cazul general, perioada de rambursare poate fi calculată.


Determinarea perioadei de returnare a investițiilor ia în considerare natura primirii proiectului. Dacă se presupune că fluxurile de numerar vin uniform pe toată durata proiectului, perioada de recuperare, a cărei formulă este prezentată mai jos, poate fi calculată după cum urmează:


Perioada de rambursare a investiției depinde de valoarea costurilor inițiale, de valoarea fluxurilor de numerar și de durata proiectului. Și în determinarea perioadei dinamice de rambursare actualizată, rata de actualizare joacă, de asemenea, un rol cheie. Cum se calculează perioada de recuperare a unui proiect pe baza investițiilor, cum se calculează perioada de recuperare a investițiilor de capital suplimentare și modul în care perioada normativă de recuperare a investițiilor de capital este legată de acești indicatori, vor fi discutate în articol.


Formula pentru calcularea perioadei de recuperare a investițiilor de capital este determinată într-un mod similar și în forma sa cea mai simplă arată ca raportul dintre investițiile de capital și profitul net: investițiile de capital / profitul net = perioada de recuperare (CV / CP = CO). Deci, în ani, se calculează durata rambursării investițiilor de capital, dacă luăm profitul net al anului. Dar dacă este necesar să se calculeze atât rambursarea costurilor de capital inițiale, cât și să se facă calculul pentru investiții de capital suplimentare, atunci formula devine mai complicată: (DV-KV) / (PDV-PKV) = SOD. 076b4e4f54


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

 • F. Lamar
 • Mark
  Mark
 • Alex Brod
  Alex Brod
 • Reena kumari
  Reena kumari
 • Elvin Ziphzer Ybias
  Elvin Ziphzer Ybias
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page